Veneen osto ja myynti

Veneen kuntotarkastuspöytäkirja, ole hyvä!

Käytettyä venettä ostaessa riittää pohdittavaa. Seuraa laatimaamme tarkastuspöytäkirjaa, kun tarkastat venettä. Se varmistaa turvallisemmat kaupat!

Kuntotarkastuspöytäkirja

Käytettyä venettä ostaessa riittää pohdittavaa. Seuraa laatimaamme tarkastuspöytäkirjaa, kun tarkastat venettä. Se varmistaa turvallisemmat kaupat!

Käytettyjä veneitä on tarjolla runsas valikoima ja usein vielä houkuttelevaan hintaan. Moni kuitenkin tuntee olonsa epävarmaksi. Uskallanko luottaa, ettei kauppojen jälkeen ilmene ikäviä yllätyksiä? Ota ihmeessä käyttöön Alandian laatima tarkastuspöytäkirja. Se on helposti ymmärrettävissä ja niin kattava kuin suinkin mahdollista.

Lataa Alandian kuntotarkastuspöytäkirja täältä.​

Veneen tarkastaminen yhdessä tuo turvaa sekä ostajalle että myyjälle. Pöytäkirja on jaettu muutamaan pääkohtaan, kuten runko, kansi ja hytti, moottori, takila ja purje sekä ohjaus. Jokaisen pääkohdan alta löytyy edelleen alakohtia. Niitä voidaan edelleen soveltaa tai tarkentaa kyseiseen kohteeseen sopiviksi, jotta lopputulos on mahdollisimman selkeä.

Jokaista kohtaa arvioidaan kolmiportaisella asteikolla: ei huomautettavaa, syytä epäillä/kulunut tai ei toimi lainkaan. Pöytäkirjassa on myös tilaa merkinnöille.

Jos jostakin kohdasta jää epävarma olo tai olette siitä eri mieltä, turvautukaa valtuutetun venetarkastajan apuun. Se on hyvä sijoitus.

Varatkaa riittävästi aikaa

– Varatkaa tarkastukseen reilusti aikaa! Se kannattaa aina. Jos jostakin kohdasta jää epävarma olo tai olette siitä eri mieltä, turvautukaa valtuutetun venetarkastajan apuun. Se on hyvä sijoitus.

Ja lopuksi; Älkää unohtako allekirjoittaa kuntotarkastuspöytäkirjaa. Tämä koskee niin myyjää kuin ostajaakin.

Piilevät viat

Käytetyn veneen vaihtaessa omistajaa on aina mahdollista, että kauppojen tulee esiin vikoja. Alandian piilovikatakuu suojaa sekä myyjää että ostajaa isompien vikojen varalta.

utombordare-bla

MOOTTORIVENE - SISÄMOOTTORI

utombordare-bla2

MOOTTORIVENE - PERÄMOOTTORI

segelbat-bla

PURJEVENE

vattenskoter-bla

VESIJETTI

Aiheeseen liittyvät artikkelit

alandia_kuvia-11

Vältä ansat käytettyjen veneiden markkinoilla

Myykö venettä sen oikea omistaja? Onko mallilla hyvä jälleenmyyntiarvo? Miten…
Ostaisiko_käytetyn_vai_uuden_veneen

Ostaisiko käytetyn vai uuden veneen?

Veneen ostoa harkittaessa on otettava huomioon monia asioita, pelkkä hintahaarukan…
HEIKKI_JUSTERAD2

Venevakuutus ja sen hankinta: pitääkö vene vakuuttaa ja miten vertailla venevakuutuksia?

Pitääkö vene vakuuttaa? Millainen on hyvä venevakuutus? Mitä eroja venevakuutuksilla…