Veneen osto ja myynti

Veneen kuntotarkastuspöytäkirja, ole hyvä!

Käytettyä venettä ostaessa riittää pohdittavaa. Seuraa laatimaamme tarkastuspöytäkirjaa, kun tarkastat venettä. Se varmistaa turvallisemmat kaupat!

Kuntotarkastuspöytäkirja

Käytettyä venettä ostaessa riittää pohdittavaa. Seuraa laatimaamme tarkastuspöytäkirjaa, kun tarkastat venettä. Se varmistaa turvallisemmat kaupat!

Käytettyjä veneitä on tarjolla runsas valikoima ja usein vielä houkuttelevaan hintaan. Moni kuitenkin tuntee olonsa epävarmaksi. Uskallanko luottaa, ettei kauppojen jälkeen ilmene ikäviä yllätyksiä? Ota ihmeessä käyttöön Alandian laatima tarkastuspöytäkirja. Se on helposti ymmärrettävissä ja niin kattava kuin suinkin mahdollista.

Lataa Alandian kuntotarkastuspöytäkirja täältä.​

Veneen tarkastaminen yhdessä tuo turvaa sekä ostajalle että myyjälle. Pöytäkirja on jaettu muutamaan pääkohtaan, kuten runko, kansi ja hytti, moottori, takila ja purje sekä ohjaus. Jokaisen pääkohdan alta löytyy edelleen alakohtia. Niitä voidaan edelleen soveltaa tai tarkentaa kyseiseen kohteeseen sopiviksi, jotta lopputulos on mahdollisimman selkeä.

Jokaista kohtaa arvioidaan kolmiportaisella asteikolla: ei huomautettavaa, syytä epäillä/kulunut tai ei toimi lainkaan. Pöytäkirjassa on myös tilaa merkinnöille.

Jos jostakin kohdasta jää epävarma olo tai olette siitä eri mieltä, turvautukaa valtuutetun venetarkastajan apuun. Se on hyvä sijoitus.

Varatkaa riittävästi aikaa

– Varatkaa tarkastukseen reilusti aikaa! Se kannattaa aina. Jos jostakin kohdasta jää epävarma olo tai olette siitä eri mieltä, turvautukaa valtuutetun venetarkastajan apuun. Se on hyvä sijoitus.

Ja lopuksi; Älkää unohtako allekirjoittaa kuntotarkastuspöytäkirjaa. Tämä koskee niin myyjää kuin ostajaakin.

Piilevät viat

Käytetyn veneen vaihtaessa omistajaa on aina mahdollista, että kauppojen tulee esiin vikoja. Alandian piilovikatakuu suojaa sekä myyjää että ostajaa isompien vikojen varalta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Värdera din båt

Arvioi veneesi arvo ja muuta sen vakuutusarvoa

Vakuutusmaksuun vaikuttavat monet tekijät, muun muassa ilmoittamasi veneen markkina-arvo.
Alandia_Uusi_vai_käytetty_vene_artikkeli_kuva2

Ostaisiko käytetyn vai uuden veneen?

Veneen ostoa harkittaessa on otettava huomioon monia asioita, pelkkä hintahaarukan…
Kauppakirja_Alandia

Venekaupat tekeillä? Lataa tästä kauppakirja

Oletko myymässä tai ostamassa käytettyä venettä? Muista veneen kauppakirja! Helpoimmalla…