Köpa och sälja båt

Varsågod – använd vårt besiktningsprotokoll

Det finns mycket att tänka på när man köper en begagnad båt. Följ gärna vårt besiktningsprotokoll när båten granskas. Det är en trygghet för ett säkrare köp!

Besiktningsprotokoll

Utbudet av begagnade båtar är stort och priset är ofta lockande. Många känner sig dock osäkra. Kan jag vara säker på att inte drabbas av obehagliga överraskningar när köpet väl är avklarat? Använd gärna det besiktningsprotokoll som Alandia Båtförsäkring tagit fram. Det är lätt att förstå sig på och så heltäckande som möjligt.

LADDA NER ALANDIANS BESIKTNINGSPROTOKOLL HÄR >

Gå igenom allt tillsammans

Det är en trygghet för båda partner om säljare och köpare gör besiktningen tillsammans.

Protokollet är indelat i ett antal huvudmoment som skrov, däck och överbyggnad, motor, rigg och segel och styrning. Varje huvudmoment är i sin tur uppdelat i ett antal undermoment. De kan givetvis anpassas eller specificeras utgående från det aktuella objektet för att det ska bli så tydligt som möjligt.

Varje moment bedöms enligt en tregradig skala – från utan anmärkning till tveksam funktion/slitet och slutligen till fungerar inte.
Plats för anmärkningar finns också i protokollet. Anlita en auktoriserad besiktningsman om ni är osäkra eller oense kring något moment. Det är välanvända pengar.

Ta er tid

Reservera gott om tid för besiktningen! Det lönar sig alltid. Anlita en auktoriserad besiktningsman om ni är osäkra eller oense kring något moment. Det är välanvända pengar.

Och glöm inte att underteckna protokollet. Det gäller både säljare och köpare.

utombordare-bla-1

Inombordare

inombordare-bla

Utombordare

segelbat-bla

Segelbåt

vattenskoter-bla

Vattenskoter

Relaterade artiklar

Värdera din båt

Värdera din båt och justera försäkringsvärdet

Försäkringspremien beror på flera faktorer, bland annat det marknadsvärde du…
Köpebrev

Skriv köpebrev!

Ska man skriva ett köpebrev när man köpt en begagnad…
eve-ja-mikko-merella

Köpa ny eller begagnad båt – Tips och råd

Drömmer du om att köpa en ny båt? Det finns…