Siirry pääsisältöön
Veneen osto ja myynti
Published: 2024-01-26

Suomen tyytyväisimmät venevakuutusasiakkaat

Alandia oli kirkkaasti ykkönen, kun tutkimusyhtiö EPSI Rating tutki suomalaisten venevakuutusasiakkaiden tyytyväisyyttä. Alandian asiakkaat ovat tyytyväisimpiä muun muassa tuotteiden ja palvelun laatuun sekä kokevat saavansa parhaiten vastinetta rahalleen.

Navigering3_MG_9198 copy

Alandia on ainoa venevakuutuksia tarjoava yhtiö, jonka asiakkaat ovat vuoden 2023 EPSI Rating -asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan erittäin tyytyväisiä. Alandian asiakkaiden tyytyväisyysindeksi on 77,1. Tyytyväisen ja erittäin tyytyväisen raja on 75 indeksipistettä.

”Alandian asiakkaat odottavat yhtiöltä todella paljon, mutta Alandia on asiakkaiden mielestä kyennyt myös vastaamaan odotuksiin”, analysoi EPSI Rating Suomen maajohtaja Heidi Laitinen.

”Erityisesti tuotelaadun, eli esimerkiksi vakuutustarpeiden täyttämisen, osalta arviot ovat poikkeuksellisen korkeita.”

Alandia sai korkeimmat pisteet kaikissa asiakastyytyväisyyttä kuvaavissa osa-alueissa: asiakasuskollisuus, imago, odotukset, tuotelaatu, palvelulaatu ja vastine rahalle.

Alandia vakuuttaa moottoriveneitä, purjeveneitä ja vesijettejä. Tutustu vakuutuksiin ja liity tyytyväisten asiakkaiden joukkoon!

Korvauskäsittelyyn ollaan tyytyväisiä

Kaikista tutkimuksen vastaajista 19 prosenttia oli tehnyt vahinkoilmoituksen viimeisten kahden vuoden aikana. Vastaajilta kysyttiin tyytyväisyyttä korvauskäsittelyyn, ja eri yhtiöiden arvioissa oli merkittäviä eroja. Alandia erottui edukseen myös näissä arvioissa.

”Menestyminen korvauskäsittelyn arvioissa ennustaa melko hyvin sijoitusta myös asiakastyytyväisyysrankingissa, ja Alandia erottuu poikkeuksellisen korkeilla pisteillä”, Heidi Laitinen kertoo.

Asiakasuskollisuudessa Alandian indeksiluku oli jopa 83,1 pistettä ja tuotelaadussa 82,8 pistettä.

Tulos kannustaa jatkamaan samaan malliin

Alandialla iloitaan hyvistä tutkimustuloksista.

”Olemme iloisia ennen kaikkea siitä, että asiakkaamme arvostavat palveluitamme ja asiantuntijuuttamme näin korkealle”, sanoo Alandian venevakuutusliiketoiminnan johtaja Heikki Karlsson.

”Tutkimustulokset vahvistavat, että panostuksemme asiakaspalvelumme nopeuteen ja asiantuntijuuteen on ollut oikea valinta. Teemme kaikkemme, että myös tulevaisuudessa olisimme asiakkaidemme luottamuksen arvoisia.”

Venevakuutusala tutkimuksessa ensimmäistä kertaa

EPSI Rating tutki suomalaisten venevakuutusasiakkaiden tyytyväisyyttä nyt ensimmäistä kertaa. Tutkimukseen haastateltiin noin tuhatta suomalaista, joilla on venevakuutus Suomessa toimivan vakuutusyhtiön kautta. Haastattelut tehtiin 22.11–1.12.2023.

Lue EPSIn toimialaraportti.

Alandia vakuuttaa – myös osaamisella. Voit kääntyä puoleemme kaikissa veneen vakuuttamiseen liittyvissä kysymyksissä. Kokeneet venevakuutusten asiantuntijat ovat palveluksessasi. Ota yhteyttä ja laske sinulle sopivin venevakuutus tästä.

Laske hinta ja osta vakuutus
utombordare-bla-1

Moottorivene - sisämoottori

inombordare-bla

Moottorivene - perämoottori

segelbat-bla

Purjevene

vattenskoter-bla

Vesijetti

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Värdera din båt

Arvioi veneesi arvo ja muuta sen vakuutusarvoa

Vakuutusmaksuun vaikuttavat monet tekijät, muun muassa ilmoittamasi veneen markkina-arvo.
HEIKKI_JUSTERAD2

Venevakuutus ja sen hankinta: pitääkö vene vakuuttaa?

Pitääkö vene vakuuttaa? Millainen on hyvä venevakuutus? Mitä eroja venevakuutuksilla…
Kuntotarkastuspöytäkirja

Veneen kuntotarkastuspöytäkirja, ole hyvä!

Käytettyä venettä ostaessa riittää pohdittavaa. Seuraa laatimaamme tarkastuspöytäkirjaa, kun tarkastat…