Siirry pääsisältöön
Vesijetti
Published: 2020-11-25

Vesijetin talvisäilytys

Vesijetit houkuttavat valitettavasti myös varkaita. Jos säilytät vesiskootteriasi laiturissa talvisäilytykseen asti, pidä sitä tarkasti silmällä. Jos säilytät skootteriasi ulkona trailerilla talviajan, irrota trailerista pyörät ja nosta se pukkien varaan. Vie skootterin irtaimet varusteet turvaan.

Vinterförvaring_vattenskoter

Varaudu myös syysmyrskyihin.  Monet unohtavat kiinnittää skootterinsa köydellä. Jos luotat pelkästään lukitusketjuusi, jo muutama tuulenpuuska voi saada skootterin liukumaan veteen laituristaan.

Peitä vesiskootteri ulkosäilytyksessä

Vesijetin talvisäilytykseen on tarjolla monenlaisia suojapeitteitä, ja sellaiseen kannattaa sijoittaa. Jos peität skootterin tavallisella pressulla, muista jättää aukkoja, jotta ilma pääsee kiertämään pressun alla.

Älä koskaan kiinnitä peitettä tukiin, koska peitteeseen tarttuva kova tuulenpuuska saattaa silloin kaataa skootterin.

Huolla vesiskootterin moottori

Vesiskootterin moottori kannattaa antaa telakan tai marinan säilytettäväksi talven ajaksi. Jos kuitenkin päätät huoltaa sen itse, selvitä, edellyttääkö sinun skootterimallisi jotain erityistoimia. Tässä joitain yleisiä ohjeita:

Sekoita puolet vettä ja puolet glykolia ja aja liuos sitten jäähdytysjärjestelmään juuri sinun skootteriisi sopivalla erityissovittimella. Se ehkäisee korroosiota ja moottorin osien jäätymistä rikki. Muista avata moottoritila ja varmista, että ilma pääsee kiertämään. Muuten kosteus jää sisään ja korroosio pääsee iskemään.

Tarkasta akku

Jos vesijetissäsi on lyijyhappo- eikä hyytelöakku, tarkista akkunesteen määrä kauden päättyessä.

Akut kokevat kovia ja ovat kauden lopussa yleensä aika huonossa kunnossa, joten on hyvä tarkistaa kennojen akkunesteen määrä ja lisätä niihin tislattua vettä maksimiviivaan asti. Akku kannattaa irrottaa tätä varten, niin nestepinnan korkeus on paremmin näkyvissä.

Irrota akku ja säilytä sitä esimerkiksi hyllyssä eikä sementtilattialla. Muista ladata akku joka toinen kuukausi. Jos sinun on pakko säilyttää akkua vesiskootterissa, irrota plusnavan kaapeli, jottei mikään virtasyöppö pääse purkamaan akkua. Täyteen ladattu akku ei voi jäätyä rikki.

Onhan vesijettisi vakuutettu? Tutustu Alandian vesijettivakuutuksiin.

Me Alandialla tunnemme veneilyn. Haluamme kertoa vesillä liikkujille turvallisesta veneilystä, veneen omistamisesta ja vakuuttamisesta. Sillä veneily on parasta silloin, kun tietää, mitä tekee. Tunne veneily Alandian kanssa: lue lisää venevakuutuksista tästä ja seuraa meitä myös somessa.

utombordare-bla-1

Moottorivene - sisämoottori

inombordare-bla

Moottorivene - perämoottori

segelbat-bla

Purjevene

vattenskoter-bla

Vesijetti

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Venetrendit_vesijetti

Vesijetteile turvallisesti: vaate- ja varustevinkit vesijetin selkään

Yhä useampi innostuu vesijetistä vaihtoehtona veneelle. Kun vaatteet ja varusteet…
Nämä kolme jettiharjoitusta voivat pelastaa henkesi.

Nämä kolme harjoitusta vesijetillä voivat pelastaa henkesi

Käytä kesäpäivä hyödyksi ja tee vesijetillä pari harjoitusta, jotka lisäävät…

Värikkäässä kypärässä ja puvussa näyt

Vesi on kylmempää ja jetin selkään kiipeäminen hankalampaa kuin kuvittelit.…