Vinkit veneen hinnan arviointiin | Alandia
Veneen osto ja myynti

Arvioi veneesi arvo ja muuta sen vakuutusarvoa

Vakuutusmaksuun vaikuttavat monet tekijät, muun muassa ilmoittamasi veneen markkina-arvo.

Värdera din båt

Kun arvioit veneesi arvon säännöllisesti ja muutat meillä sen vakuutusarvoa vastaavasti, voit pienentää venevakuutusmaksuasi ja saat oikeansuuruisen korvauksen vahinko- tai menetystapauksessa.

Venevakuutusta ottaessasi olet ilmoittanut veneesi markkina-arvon, josta tuli samalla sen vakuutusarvo. Maksamasi vakuutusmaksu perustuu vakuutusarvoon. Jos menetät veneesi kokonaan, vahingon korvausperusteena on veneen senhetkinen markkina-arvo.  Siksi onkin tärkeää, että tarkistat veneesi markkina-arvon säännöllisesti ja muutat vakuutusarvoa sen mukaisesti.

Veneen markkina-arvon määrittäminen

Voit arvioida veneesi markkina-arvon tutkimalla vastaavien käytettyjen veneiden hintoja, esimerkiksi nettivene.com-sivustolla. Muista, että sivustojen hinnat kertovat, mitä myyjät pyytävät veneistään, eivät välttämättä hintaa, jonka ostaja todellisuudessa maksaa.

Voit myös ottaa yhteyttä venekauppiaisiin ja pyytää heiltä arviointiapua. Kerro, että käytät tietoa vakuutusmaksun perusteena ja muista mainita mahdollisista veneeseen tai sen varusteisiin tehdyistä muutoksista, jotka voivat vaikuttaa sen arvoon.

Jos haluat ammatillisen arvion veneesi markkina-arvosta, käänny pätevän arvioijan puoleen.

Markkina-arvoon vaikuttavia tekijöitä

Muista ottaa huomioon varusteet ja muut seikat, jotka voivat vaikuttaa veneesi markkina-arvoon. Elektroniikan, kuten plotterin arvo laskee paljon joka vuosi, joten sen markkina-arvoa pitää ehkä tarkistaa alaspäin. Uudet purjeet sen sijaan voivat nostaa markkina-arvoa.

Dokumentoi arvoa nostavat toimenpiteet

Kirjaa muistiin tehdyt huollot, korjaukset ja arvoa nostavat toimenpiteet ja säästä kuitit. Näin sinun on helpompi arvioida veneesi todellinen markkina-arvo ja oikea jälleenmyyntihinta sekä korvaustaso vahinko- tai menetystapauksessa.

Lue ehdot, niin tiedät, mitä saat

Venevakuutusehdoissa on kaikki tarvitsemasi tieto siitä, millaiseen korvaukseen olet oikeutettu vahinko- tai menetystapauksessa. Voit myös ottaa yhteyttä meihin, jos haluat lisätietoja.

utombordare-bla

MOOTTORIVENE - SISÄMOOTTORI

utombordare-bla2

MOOTTORIVENE - PERÄMOOTTORI

segelbat-bla

PURJEVENE

vattenskoter-bla

VESIJETTI

Aiheeseen liittyvät artikkelit

kuntotarkastuspöytäkirja1

Veneen kuntotarkastuspöytäkirja, ole hyvä!

Käytettyä venettä ostaessa riittää pohdittavaa. Seuraa laatimaamme tarkastuspöytäkirjaa, kun tarkastat…
Köpebrev

Tehkää kauppakirja!

Tarvitaanko käytettyjen veneiden kaupoissa kauppakirjaa? Kuinka se muotoillaan ja mitkä…
alandia-heinakuu-purjehdus-20

Ostaisiko käytetyn vai uuden veneen?

Veneen ostoa harkitessa on otettava huomioon monia asioita, pelkkä hintahaarukan…