Siirry pääsisältöön
Veneen osto ja myynti
Published: 2020-11-25

Arvioi veneesi arvo ja muuta sen vakuutusarvoa

Vakuutusmaksuun vaikuttavat monet tekijät, muun muassa ilmoittamasi veneen markkina-arvo.

Värdera din båt

Venevakuutusta ottaessasi olet ilmoittanut veneesi markkina-arvon, josta tuli samalla sen vakuutusarvo. Maksamasi vakuutusmaksu perustuu vakuutusarvoon. Jos menetät veneesi kokonaan, vahingon korvausperusteena on veneen senhetkinen markkina-arvo.  Siksi onkin tärkeää, että tarkistat veneesi markkina-arvon säännöllisesti ja muutat vakuutusarvoa sen mukaisesti.

Veneen markkina-arvon määrittäminen

Voit arvioida veneesi markkina-arvon tutkimalla vastaavien käytettyjen veneiden hintoja, esimerkiksi nettivene.com-sivustolla. Muista, että sivustojen hinnat kertovat, mitä myyjät pyytävät veneistään, eivät välttämättä hintaa, jonka ostaja todellisuudessa maksaa.

Voit myös ottaa yhteyttä venekauppiaisiin ja pyytää heiltä arviointiapua. Kerro, että käytät tietoa vakuutusmaksun perusteena ja muista mainita mahdollisista veneeseen tai sen varusteisiin tehdyistä muutoksista, jotka voivat vaikuttaa sen arvoon.

Jos haluat ammatillisen arvion veneesi markkina-arvosta, käänny pätevän arvioijan puoleen.

Markkina-arvoon vaikuttavia tekijöitä

Muista ottaa huomioon varusteet ja muut seikat, jotka voivat vaikuttaa veneesi markkina-arvoon. Elektroniikan, kuten plotterin arvo laskee paljon joka vuosi, joten sen markkina-arvoa pitää ehkä tarkistaa alaspäin. Uudet purjeet sen sijaan voivat nostaa markkina-arvoa.

Dokumentoi arvoa nostavat toimenpiteet

Kirjaa muistiin tehdyt huollot, korjaukset ja arvoa nostavat toimenpiteet ja säästä kuitit. Ota valokuvat sekä veneestä että sen varusteista ja tallenna kuvat. Kuvien tulee vastata veneen nykyistä kuntoa ja varustetasoa eli muista päivittää valokuvat tarvittaessa. Näin sinun on helpompi arvioida veneesi todellinen markkina-arvo ja oikea jälleenmyyntihinta sekä korvaustaso vahinkotapauksessa.

Lue ehdot, niin tiedät, mitä saat

Venevakuutusehdoissa on kaikki tarvitsemasi tieto siitä, millaiseen korvaukseen olet oikeutettu vahinko- tai menetystapauksessa. Voit myös ottaa yhteyttä meihin, jos haluat lisätietoja.

utombordare-bla-1

Moottorivene - sisämoottori

inombordare-bla

Moottorivene - perämoottori

segelbat-bla

Purjevene

vattenskoter-bla

Vesijetti

Aiheeseen liittyvät artikkelit

b_56I0935

Venevakuutusten vertailu: ota nämä asiat huomioon

Millainen venevakuutus on paras juuri minun veneelleni? Mitä asioita venevakuutusten…
hund med flytväst_Imagebanner

Venevakuutuksen hinta

Mitä venevakuutus maksaa? Venevakuutuksen hintaan vaikuttaa useampi asia. Hinta voi…
alandia_kuvia-11

Vältä ansat käytettyjen veneiden markkinoilla

Myykö venettä sen oikea omistaja? Onko mallilla hyvä jälleenmyyntiarvo? Miten…