Siirry pääsisältöön

Alandia liittyy YK:n kestävän vakuutuksen periaatteisiin (PSI)

FB_PSI

Meillä on ilo ilmoittaa, että Alandiasta on tullut YK:n kestävän vakuutuksen periaatteiden (PSI) allekirjoittaja. ”Merivakuuttajilla on merkittävä vaikutus moneen meritalouteen liittyvään teollisuudenalaan, ja näillä on myös keskeinen rooli globaalien vastuullisuushaasteiden ratkaisemisessa – ilmastonmuutoksesta, luonnon saastumiseen ja ihmisoikeusloukkauksiin. Alandian liittyessä PSI:hin, yhtiö sitoutuu tekemään vastuullisuudesta lopputuleman yhtiön ydinriskien hallinnastaan sekä vakuutus- ja sijoitustoiminnastaan”, sanoo PSI:tä johtava Butch Bacani YK:n ympäristöhjelmassa.

Alandia on allekirjoittanut kestävän vakuutuksen periaatteet UN PSI (“periaatteet”). PSI on globaali vastuullisuuden viitekehys, joka on merkittävin yhteistyöaloite YK:n ja maailmanlaajuisen vakuutusalan välillä.

PSI kehitettiin YK:n ympäristöohjelmassa (UNEP FI) yhdessä johtavien, globaalien vakuutustoimijoiden kanssa. Periaatteet esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 YK:n kestävän kehityksen konferenssissa Rio de Janeirossa Brasiliassa.

Periaatteiden rakenne perustuu vakuutusyhtiön vaikutusalueisiin, käsittäen ympäristö-, yhteiskunta- ja hallintotapoja (ESG) – jotka tunnetaan myös nimellä vastuullisuuskysymykset – yhtiön strategiassa ja ydinriskien hallinnassa, vakuutus- sekä sijoitustoiminnassa. Allekirjoittamalla periaatteet yhtiö sitoutuu työskentelemään yhdessä asiakkaidensa, liikekumppaneidensa, hallitusten, sääntelyviranomaisten ja muiden keskeisten sidosryhmien kanssa edistääkseen laajaa toimintaa vastuullisuuden ympärillä. Periaatteet edistävät myös vastuullisuutta ja avoimuutta siitä, miten yritys hoitaa ESG -asioita.

”Yli 80 vuoden kokemuksen omaavana, ammattimerenkulun-, kuljetusten- ja venevakuutuksiin keskittyneenä yrityksenä, olemme ylpeitä siitä, että meidät on hyväksytty allekirjoittajajäseniksi YK:n PSI:ssä. Tiemme eteenpäin on sisällyttää ympäristö-, yhteiskunta- ja hallintotapaan liittyvät kysymykset päätöksentekoomme, kannustaa asiakkaitamme tekemään samoin sekä tukea meriympäristöön kohdistuvia suojelutoimenpiteitä yhdessä muun vakuutusalan kanssa ”, sanoo Alandian toimitusjohtaja Tony Karlström.

PSI:tä johtava Butch Bacani toivottaa Alandian lämpimästi tervetulleeksi:

”Vastuullisuusajattelu ja käytäntö ovat ehdottoman välttämättömiä varsinkin, jos aiomme välttää katastrofaalisen ilmastonmuutoksen ja pysäyttää ja kääntää luonnonhäviöt. Allekirjoittaminen on vasta ensimmäinen askel. Seuraava keskeinen toimenpide on, että Alandia toteuttaa kestävän vakuutuksen periaatteet koko liiketoiminnassaan yhtiön arvojen mukaisesti: Vastuullinen, Edistyksellinen ja Sitoutunut. Odotamme innolla yhteistyötä Alandian kanssa osana maailmanlaajuista pyrkimystä vakuuttaa ja panostaa siirtymään, joka johtaa kattavaan, joustavaan, nollapäästöiseen ja luontoystävälliseen talouteen”, Bacani päättää.

 

Lisätietoja:

UNEP FI Principles for Sustainable Insurance
UN PSI Signatory Companies

 

Alandia on ammattimerenkulun, kuljetusten ja veneiden riskeihin erikoistunut vakuutusyhtiö. Yli 80 vuotisella kokemuksella Alandia tarjoaa asiakkailleen sitoutuneesti ja vastuullisesti laadukkaita vakuutusratkaisuja sekä korvauspalvelua. Ahvenanmaalla sijaitsevan pääkonttorin lisäksi yhtiöllä on toimistot Helsingissä, Tukholmassa ja Göteborgissa. Yhtiön palveluksessa on noin 120 ammattilaista. alandia.com