Siirry pääsisältöön
Testit
Published: 2020-11-25

Alandian pelastusliivitesti

Pelastusliivi on todellinen hengenpelastaja vesillä, mutta millainen liivi pitäisi valita? Testasimme useita malleja. Seuraavassa videossa näkyy, miten erilaiset liivit pitävät testihenkilön kellumassa, niin tyynessä kuin aallokossakin.

alandia-rbk-15

Valitse pelastusliivisi harkiten ja kokeile ennen kuin ostat

Kokeile ja valitse juuri omalle vartalollesi sopiva pelastusliivi, aivan kuin ostaisit kenkiä. Mieti, miten käytät sitä ja pyydä apua liikkeen asiantuntevalta henkilöstöltä, jotta osaat valita oikeanlaisen liivin. Jos purjehdit avomerellä, missä voi käydä kovakin aallokko ja olet vaarassa pudota yli laidan, tarvitset täysin erilaisen liivin kuin jos ajelet pienellä moottoriveneellä lyhyitä matkoja sisävesillä. Jos veneilet erilaisissa ympäristöissä, voit tarvita /tilanteen mukaan erilaisia liivejä.

Valitsit minkä tahansa liivin, varmista, että siinä on haarahihna. Ilman haarahihnaa liivistä tulee helposti haitta eikä hengenpelastaja, jos se pääsee luiskahtamaan pääsi yli.

utombordare-bla-1

Moottorivene - sisämoottori

inombordare-bla

Moottorivene - perämoottori

segelbat-bla

Purjevene

vattenskoter-bla

Vesijetti

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ndbloss

Hätäsoihtutesti

Testiimme vertailtaviksi valittiin kaksi suosittua elektronista hätäsoihtumallia: Ocean Signals EDF1…
plotter

Karttaplotteritesti

Vesillä on voitava luottaa varusteisiinsa. Joka säällä ja kaikissa tilanteissa.…
förtöjningslinor

Köysitesti

Alandian kiinnitysköysitestiKiinnitysköysiä testataan tavanomaisesti kiertämällä köysi suurelle kelalle ja kohdistamalla…