Vi är stolta sponsorer av barn- och ungdomsidrott på Åland!

IMG_4573

Gymnastics Åland

Gymnastics Åland är Ålands enda gymnastikförening och deras mål är att sätta Åland i rörelse! Kärnverksamheten är gymnastik för barn och ungdomar och det ska finnas en plats för alla som vill hålla på med gymnastik. Föreningen växer så det knakar och har idag flera hundratals aktiva medlemmar i en mängd olika grupper!

2020-02-28 16.58.10

JIK fotboll

JIK fotbolls syfte är att bedriva organiserad fotbollsträning för flickor och pojkar från 5års ålder upp till seniorlag. Målsättningen är att ha ett lag i varje årskull inom dessa åldrar, vilket innebär runt 300 spelare. JIK Fotbolls fokus ligger på breddfotboll, dvs. att kamratskap och gemenskap är viktigare än resultat - Fotboll för alla!

mlk

MLK Tennis

MLK Tennis erbjuder utbildning och aktiviteter för barn, tonåringar och vuxna. Klubben har vuxit genom åren och har nu tre heltidsanstälda och cirka 500 medlemmar. 

ASF_2

Ålands Simförening

Föreningen strävar efter att erbjuda bästa tillgängliga simverksamhet för alla – oavsett ålder, kön, förutsättningar eller ambitionsnivå. En anda av generositet och välvilja ska genomsyra all verksamhet, oavsett om det gäller att dela med sig av kunskaper eller att ställa upp och hjälpa till. 

117334736_10207571523524189_5944970958704970712_n

Pusselfamiljen

Pusselfamiljen är en föreningen för de som vill skapa nätverk och göra det lilla extra med sina barn eller med sin nya familj. Är du ensamstående, har barnen vecka-vecka eller jämt, har du bildat ny familj och är du bonusförälder spelar ingen roll. Alandia sponsrar deras årliga båtutflykt, i år siktar de på Kobba Klintar!

IFKM_juniorer_Edited_DSC_3601

IFK Mariehamn juniorer

IFK Mariehamn r.f. är en ideell idrottsförening som arbetar för idrottande, kamratskap och social gemenskap där de vill att unga utvecklas både sportsligt och som enskilda individer. Det betonarvikten av att de som idrottsförening går före och visar vägen för våra barn och ungdomar när det gäller attityden mot ett drogfritt liv och en bra idrottsmiljö.

FC_Aland

FC Åland

"Så många som möjligt - så länge som möjligt - i en så bra verksamhet som möjligt."

FC Ålands yttersta mål är att bredda landsorts fotbollen under strukturerade former. Föreningen skall jobba för att så många som möjligt skall spela fotboll så länge som möjligt. Organisationen strävar efter att det skall finnas olika nivåer som passar så många som möjligt.

Även elitlag ingår i vår sponsring:

ål_united_alandia

Åland United

Åland United är en åländsk damfotbollsförening och finns till för att erbjuda elitfotboll för damer på Åland. Klubben har som mål att dels erbjuda målsättningar för åländska ungdomar som vill satsa helhjärtat på fotboll, dels att tjäna som en utvecklingsplattform för spelare som har som mål att utvecklas mot den internationella toppen. 

IFK Mariehamn at WHA

IFK Mariehamn

Då IFK Mariehamn för ett antal år sedan lyckade stiga in i fotbollens finrum Veikkausliiga framstod detta som taget direkt ur en gammal pojk- eller flickbok. Laget som 2003 steg från division 2 till division 1 för att 2004 vinna även denna och avancera till den högsta nivån, Ligan. IFK har sedan avancemanget lyckat hålla sig kvar på denna nivå även om framgångarna varierat.

RIKTLINJER FÖR SPONSORERING

Dessa riktlinjer för sponsorering sätter ramarna för Alandia Försäkring Abp:s sponsorering. Policyn berör förfrågningar från föreningar/evenemang med lokal anknytning till Åland och fungerar som ett stöd i urvalet bland inkomna ansökningar.

  • Genom sponsorering strävar Alandia efter samstämmighet med våra kärnvärden; Ansvarsfull, Driven och Engagerad,
  • Alandia sponsorerar endast föreningar/evenemang i form av samarbete som gynnar bägge parter,
  • Alandia satsar på politiskt och religiöst obunden verksamhet, samt understöder med fördel verksamheter med anti-drogpolicy samt de som har en föreningspolicy för barn- och ungdomsidrott,
  • Alandia understöder med fördel verksamheter som går i linje med vårt arbete i förebyggande av skador, dels produktmässigt, dels förebyggande av stress och hälsobefrämjande verksamheter. Även miljöaspekten beaktas,
  • Alandia har ett tydligt jämställdhetstänk bakom sin sponsorering där medlen fördelas så jämnt som möjligt mellan könen.
  • Alandia strävar efter att i första hand sponsorera barn- och ungdomsverksamhet, och understöder inte enskilda personer.

Alandia har ett årligt sponsormöte på slutet av året och går då igenom samtliga sponsoreringsärenden och fördelar sponsormedel för nästkommande år. Vid beviljad sponsorering dokumenteras överenskommelsen i ett avtal eller motsvarande skriftlig dokumentation.

Du kan maila din fritt formulerade sponsoransökan till info@alandia.com, märk mailet med “sponsoransökan”.