Köpa och sälja båt

Skriv köpebrev!

Ska man skriva ett köpebrev när man köpt en begagnad båt? Hur ska det utformas och vilka uppgifter ska man ta med? Gör det enkelt för dig – använd det köpebrev som Alandia Båtförsäkring utformat!

Köpebrev

Det är alltid bäst, för både köpare och säljare, att dokumentera en affär även med begagnade båtar. Men det kan vara frestande att skjuta upp det till den berömda morgondagen för att man känner sig osäker på utformningen.

LADDA NER ALANDIAS KÖPEBREV HÄR >>

Lätt printa ut

Alandia Båtförsäkring vill därför hjälpa dig på traven.

– Vi har utformat ett köpebrev som är enkelt att använda och där de viktigaste uppgifterna finns med. Printa ut det och fyll i, helst genast efter att ni skakat hand på affären så blir det gjort, säger Jonas Vilén, skadereglerare vid Alandia Båtförsäkring. Glöm inte att både köpare och säljare ska underteckna köpebrevet.

Viktiga uppgifter

I köpebrevet antecknas givetvis namn och kontaktuppgifter på både köpare och säljare. När det gäller båt och motor ska märke, modell, tillverkningsnummer, årsmodell och hästkrafter anges. Det finns också fält för eventuell trailer/båtvagn samt för jolle med motor. Också köpesumman ska antecknas.

– Glöm inte att både köpare och säljare ska underteckna köpebrevet, säger Vilén.

Besiktningsprotokoll

Alandia Båtförsäkring har även utformat ett besiktningsprotokoll som det lönar sig att använda vid ett båtköp. Köpare och säljare ska tillsammans gå genom protokollet punkt för punkt. Det är en trygghetsåtgärd, då vet båda parter vad man sålt och köpt.

– Förvara sedan protokoll och köpebrev och övriga handlingar som rör båten på ett och samma säkra ställe, tipsar Jonas Vilén.

ALANDIAS BESIKTNINGSPROTOKOLL – LADDA NER HÄR >>

utombordare-bla-1

Inombordare

inombordare-bla

Utombordare

segelbat-bla

Segelbåt

vattenskoter-bla

Vattenskoter

Relaterade artiklar

HEIKKI_JUSTERAD2

Guide till att skaffa båtförsäkring

Behöver båten försäkras? Vad är en bra båtförsäkring? Vilka är…
Begagnad båt

Undvik fallgroparna när du köper begagnad båt

Det kan vara lockande att köpa en begagnad båt. Utbudet…
Besiktningsprotokoll

Varsågod – använd vårt besiktningsprotokoll

Det finns mycket att tänka på när man köper en…