Siirry pääsisältöön

Alandialla tutkitusti Suomen tyytyväisimmät venevakuutusasiakkaat 2023

Navigering3_MG_9198 copy

Venevakuutuksiin erikoistunut vakuutusyhtiö Alandia on sijoittunut kirkkaasti ensimmäiselle sijalle tutkimusyhtiö EPSI Ratingin venevakuutuksiin keskittyneessä asiakastyytyväisyystutkimuksessa. Alandian asiakastyytyväisyys, 77,1, ylittää ainoana yhtiönä erittäin tyytyväisten asiakkaiden tasona pidettävän 75:n indeksipisteen rajan. Yhtiö on tutkimuksen mukaan onnistunut erottumaan toimialan keskitasosta voimakkaasti kaikissa keskeisissä asiakastyytyväisyyden taustalla vaikuttavissa osa-alueissa (imago, odotukset, tuotelaatu, palvelulaatu, vastine rahalle).

Tutkimuksessa haastateltiin n. 1 000 suomalaista, joilla on venevakuutus Suomessa toimivan vakuutusyhtiön kautta. Haastattelut tehtiin 22.11-1.12.2023.

EPSI Rating Suomen maajohtaja Heidi Laitinen kertoo: ”Alandian asiakkaat odottavat yhtiöltä todella paljon, mutta Alandia on asiakkaiden mielestä kyennyt myös vastaamaan odotuksiin. Erityisesti tuotelaadun, eli esimerkiksi vakuutustarpeiden täyttämisen, osalta arviot ovat poikkeuksellisen korkeita.”

Hän jatkaa: ”Tutkittujen yhtiöiden välillä on ollut merkittäviä eroja korvauskäsittelyjä koskevissa arvioissa. Menestyminen korvauskäsittelyn arvioissa ennustaa melko hyvin sijoitusta myös asiakastyytyväisyysrankingissa, ja Alandia erottuukin poikkeuksellisen korkeilla pisteillä.”

Asiakasuskollisuudessa Alandia ylsi jopa 83,1 pisteeseen ja tuotelaadussa 82,8 indeksipisteeseen.

”Olemme luonnollisesti erittäin iloisia EPSI Ratingin tutkimustuloksista, mutta ennen kaikkea siitä, että asiakkaamme arvostavat palveluitamme ja asiantuntijuuttamme näin korkealle. Tutkimustulokset vahvistavat, että panostuksemme asiakaspalvelumme nopeuteen ja asiantuntijuuteen on ollut oikea valinta. Teemme kaikkemme, että myös tulevaisuudessa olisimme asiakkaidemme luottamuksen arvoisia, päättää Alandian venevakuutusliiketoiminnan johtaja Heikki Karlsson.

 

Tutkimuksesta
EPSI Data Collection Services haastatteli Venevakuutus 2023 –tutkimukseen noin 1000 suomalaista venevakuutusasiakasta. Haastattelut tehtiin 22.11.-1.12.2023. Indeksi tuotetaan asteikolla 0–100, jossa 0-60 on tyytymätön, 60-75 on tyytyväinen ja yli 75 erittäin tyytyväinen.

Asiakastyytyväisyyden virhemarginaalit ovat yleisesti haarukassa n. +/- 1,5-3,5 indeksipistettä asteikolla 0-100.

Tilastollinen luottamustaso on 95% ja mallin selitysaste vaihtelee toimijoittain välillä n. 75-90%.
Lue lisää tutkimuksesta EPSI Ratingin verkkosivuilta: https://www.epsi-finland.org/org

 

Alandia on meri-, kuljetus- ja venevakuutuksiin erikoistunut vakuutusyhtiö. 85-vuotiaan Alandian palvelu on nopeaa ja asiakkaan tarpeita huomioivaa. Tarjoamme pitkäaikaisia merivakuutusratkaisuja, jotka tuovat turvaa, vähentävät riskejä sekä säästävät resursseja. Ahvenanmaalla sijaitsevan pääkonttorin lisäksi yhtiöllä on toimistot Helsingissä ja Tukholmassa. Yhtiössä työskentelee noin 120 ammattilaista. alandia.fi

 

Alandia vakuuttaa – myös osaamisella. Voit kääntyä puoleemme kaikissa veneen vakuuttamiseen liittyvissä kysymyksissä. Kokeneet venevakuutusten asiantuntijat ovat palveluksessasi. Ota yhteyttä ja laske sinulle sopivin venevakuutus tästä.