Siirry pääsisältöön
Veneen huolto
Published: 2020-11-25

Viisi tavaraa, jotka kannattaa ottaa veneeseen

Kokemattoman ei ehkä ole helppo ennakoida, mitä kaikkea veneillessä voi tulla vastaan ja mitä on hyvä olla mukana. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä hyödyllisistä veneessä tarpeellisista tarvikkeista, joita olemme poimineet verkkofoorumeilta ja tuntemiltamme veneihmisiltä.

Tarvikkeet veneeseen

Elämme maailmassa, jossa markkinoille tulee jatkuvalla syötöllä uusia kapineita, toinen toistaan hienompaa teknologiaa, eikä veneily ole mikään poikkeus. Siksi olimmekin melko yllättyneitä, kun tätä artikkelia varten asiaa tutkiessamme huomasimme, että vain yksi (okei kaksi) hyödyllistä tavaraa, joista päätimme vinkata, liittyy jotenkin elektroniikkaan.

1. vinkki: Työkalu- ja ompelutarvikesetti

Veneessä on paljon asioita, jotka voivat mennä rikki, irrota tai jumittua juuri silloin, kun sinulla ei ole mahdollisuutta soittaa apua tai mennä ostamaan työkaluja. Siksi veneeseen kannattaa ottaa mukaan käteviä työkaluja, kuten letkunkiristimiin sopiva ruuvimeisseli ja puukko helposti saataville. Kankaiset työkalulaukut ovat hyviä, koska ne eivät liu’u ympäriinsä niin kuin muoviset. Timpurinvyökin on kätevä. Myös ompelutarvikkeet on hyvä olla, jotta voit korjata suojapeitteiden pikku repeämät ennen kuin niistä tulee suuria.

2. vinkki: Pyykkipoikia ja kuormaliinoja

Pyykkipojat sopivat paljoon muuhunkin kuin pyykin ripustamiseen: niillä voit esimerkiksi kiinnittää hyttysverkkoja tai aurinkosuojia. Kannattaa valita tavallista vahvempia pyykkipoikia, joiden ote pitää niin kovassa tuulessa kuin veneessäkin. Myös eripituisia kuormaliinoja on hyvä olla mukana. Niillä saat kiinnitetyksi tavaroita helposti myös veneen liikkuessa.

3. vinkki: Puutarhakäyttöön tarkoitettuja aurinkokennovalaisimia

Saatavilla on monenlaisia aurinkokennotoimisia puutarhavalaisimia, jotka sopivat veneeseenkin, esim. istuinkaukalon tai etukannen valaisuun. Ja kun nyt valaistukseen päästiin, niin bonusvinkkinä voisi mainita otsalampun. Se on tosi kätevä, kun joudut tekemään jotain kaksin käsin pimeässä tai esimerkiksi haluat lukea häiritsemättä muita.

4. vinkki: Edullisia hyttysverkkoja, jotka toimivat myös näkösuojana

Jos venefoorumiin on uskomista, IKEAn lasten vuodekatokset sopivat erinomaisesti hyttysverkoksi veneeseen. Ripusta katos sopivaan paikkaan, vedä verkko esiin ja kiinnitä pyykkipojilla, niin hyttyset eivät pääse sisään. Myös lastenvaunuihin tarkoitetut hyttysverkot ovat käteviä veneessä. Niissä on resori ja veneessä taas paljon reunoja, joihin ne voi ripustaa. Ne eivät maksa maltaita ja tarjoavat myös näkösuojaa, mikä on hienoa esim. ahtaissa satamissa.

5. vinkki: Vesitiiviitä pakkauspusseja

Kun kaikki ympärillä on märkää, on ihana saada päälle kuivat vaatteet. Vesitiiviit pakkauspussit ja -laatikot pitävät vaatteet, elektroniikan yms. kuivina. Useimpia pakkauspusseja on myös kätevä kantaa mukana esim. vaelluksilla tai telttaillessa. Pakkauspussit vievät pakkauslaatikoita vähemmän tilaa, etenkin jos ne eivät ole ihan täynnä, ja sopivat siksi erinomaisesti veneeseen.

utombordare-bla-1

Moottorivene - sisämoottori

inombordare-bla

Moottorivene - perämoottori

segelbat-bla

Purjevene

vattenskoter-bla

Vesijetti

Aiheeseen liittyvät artikkelit

_MG_3884_ny

Veneen keväthuolto: 7 + 1 vinkkiä moottoriveneen omistajalle

Kun kevätaurinko lämmittää ja merivesi kimmeltää kutsuvasti, veneilykausi on vihdoin…
veneen telakointi

Veneen telakointi – näin veneesi talvehtii turvallisesti

Veneen vesiltä nostamisen jälkeen on tärkeää tehdä veneen telakointi huolella.…
söljeholm-kasnäs -20

Ennen vesillelaskua

Veneilyfiilis käynnistyy jo ennen kuin veneenpohja koskettaa vettä.